[Ladda ned information om Guarda]
[Ladda ned information om Sentry]
Ditt företag eller verksamhet har förmodligen redan ett larm och kanske även ett avtal om väktarutryckning. Så långt är det bra. Men det kan behövas göras mer.

FYRsken erbjuder tjänster som rådgivning och
tester av befintlig säkerhet.

FYRsken samarbetar med Scandinavian Dynamics AB i Stockholm, vilket är ett högkvalitativt företag som arbetat inom säkerhetsbranschen sedan 1982.

Tre särskilda produkter har vi tagit hem så att de finns i lager. Två av produkterna är helt unika i Sverige. De innehåller ett syntetiskt DNA, som gör att gärningsmannen kan bindas till brottet. Dessutom får gärningsmannen en rosa färg sprutad över sig. Polisen kan gripa gärningsmannen och den unika DNA-koden kopplas till vilken sprayflaska som använts.

Vi vet att många kvinnor blir trakasserade och antastade av män. Produkten Guarda är en liten sprayburk som innehåller den rosa färgen och syntetiskt DNA. Burken räknas inte som vapen (vilket t.ex. pepparspray gör), och kan förvaras i handväskan eller i fickan.

Vi vet också att många inbrott i lokaler med stöldbegärliga varor sker med en jeep som murbräcka eller att ett tungt brunnslock kastas in genom fönstret. Därefter plockar man med sig varorna innan väktare/polisen hinner fram. Produkten Sentry är lite större än vad en vanlig IR-detektor är. När inbrottslarmet aktiveras så aktiveras även Sentry-enheten. När gärningsmannen passerar Sentry duschas han med rosa färg och syntetiskt DNA.

När diskotek eller andra allmänna fester ordnas behöver ibland gästerna kontrolleras. Likaså behöver väktare och butikskontrollanter kontrollera om en person stulit varor. Den tredje produkten är metalldetektor som tillverkas i Canada. Bland sina fina egenskaper kan de ställas om från att ge ett pipljud till att istället vibrera när den känner av metall. Som kuriosa kan nämnas att den även sålts till restauranger för att kontrollera att matbestick inte följer med soporna.

Länk till Scandinavian Dynamics